Ons team

Henk de Jong
Henk de Jong is in 1976 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, daarna werkte hij drie en een half jaar in het Diaconessenziekenhuis in Utrecht. In de jaren erna heeft hij diverse opleidingen gevolgd:

1984   Opleiding sportfysiotherapie via NVSF
1987   Orthopedische geneeskunde A te Delft
1990   Orthopedische geneeskunde B te Delft
1993   McKenzie instituut deel A
1996   McKenzie instituut deel B
1988   opleiding podo-orthesiologie (zooltjes), inmiddels niet hierin meer praktiserend

1997 geregistreerd als manueeltherapeut via de opleiding manuele therapie volgens het Maitland-concept (www.nvmt.nl). 

1997 volgde hij de cursus functionele looptraining bij het centrum voor ganganalyse en training. Deze looptraining wordt vaak door de orthopedie van het Groen Hart ziekenhuis voorgeschreven.
2010 volgde hij de cursus medical taping basis en advanced en de cursus Rugfit bij Fysiophysics.
1999 heeft Henk gekozen om zich helemaal te richten op het uitvoeren van manueel therapie met gecombineerde technieken vanuit Maitland, Mckenzie en Orthopedische geneeskunde. Daarbij wordt ook vaak de medical taping toegepast. Hij is toen gestopt met de podo-orthesiologie.
Voor de registratie van de manuele therapie moeten regelmatig bijscholing cursussen gevolgd worden. Deze zijn vooral gericht op de praktische uitvoering van de manuele technieken.

Ook heeft hij de opleiding Crafta voor gespecialiseerde behandelingen bij kaakklachten, hoofd- en aangezichtsklachten.
Voorbeelden van indicaties zijn pijn in de kaakregio, tand-of kiespijn, postoperatief van de kaak of het aangezicht of slikklachten.
Op de site www.aangezichtspijn.com kunt u meer informatie vinden over deze therapievorm.

Ingrid Jaape


Ingrid Jaape is in 1990 afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie en deed van 1990 tot 1993 de opleiding manuele therapie Eindhoven (SOMT).
Vanaf 1993 is ze zich gaan specialiseren in de behandeling van whiplashpatiënten, ze volgde veel nascholing op dit gebied en blijft door het bezoeken van whiplashcongressen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Veel expertise heeft ze opgedaan tijdens haar werkzaamheden voor Whiplash Centrum Nederland waar zij van 1997 tot 2003 werkzaam was.
Op dit moment is er een samenwerkingsverband met Whiplash Stichting Nederland (WSN). Dit is een landelijke organisatie die patiëntenvoorlichting geeft en een wetenschappelijke raad heeft die zich bezig houdt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van whiplash. Indien nodig maakt ze gebruik van hun expertise (www.whiplashstichting.nl).
Sinds 1998 is ze zich ook gaan specialiseren in het behandelen van bekken- en bekkenbodemklachten. In 2010 heeft ze de basis- en advanced cursus voor medical taping gevolgd.
Om op de hoogte te blijven op het gebied van de specialisaties, volgt ze jaarlijks nascholingen en bezoekt congressen op het gebied van deze specialisaties.

In 2012 heeft de praktijk een eigen echo-apparaat aangeschaft. Ingrid heeft bij het Nationaal Trainingscentrum voor echografie alle cursussen gevolgd voor het maken en beoordelen van echo’s van het bewegingsapparaat. Sinds januari 2013 wordt echodiagnostiek toegepast in de praktijk.

Gerdien de Jong


Na haar opleiding aan de Hogeschool in Amsterdam heeft zij 10 jaar in Het Groene Hart Ziekenhuis gewerkt.
Naast fysiotherapeut is zij in 1998 geregistreerd als kinderfysiotherapeut. Zij heeft diverse nascholingen gevolgd op het gebied van de behandeling van kinderen en volwassenen. Zij behandelt met name cliënten aan huis en in het zorgcentrum die niet naar de praktijk kunnen komen b.v. na operatie of ziekenhuisopname.
Zij observeert, onderzoekt en behandelt, met name kinderen van 0 t/m 2 jaar aan huis, waar nodig in overleg met andere disciplines, zoals de consultatiebureau-, huis- of kinderarts.

Naast haar werkzaamheden is Gerdien regiovertegenwoordigster voor het NVFK (Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie).

Claire Hoogma is helaas per 1/1/2020 gestopt met de werkzaamheden bij ons en ze werkt niet meer als kinderfysiotherapeut op de locatie ‘De Hoeksteen’

Yvonne Breedveld

Yvonne Breedveld is in 1986 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, waarna zij vier jaar freelance heeft gewerkt in diverse particuliere praktijken en verpleeghuizen. Aansluitend heeft zij een periode van 17 jaar gewerkt in Ridderkerk-Bolnes en zich in die tijd verdiept in meerdere richtingen, nl: 1987 Sportfysiotherapie te Amsterdam 1988-1992 Acupunctuur te Antwerpen 1993 Pré- en postnatale begeleiding te Utrecht 1993-1996 Orthopedische Manuele therapie(SOMT) te Delft Vanaf 2003 tot 2019 heeft Yvonne in Ouderkerk a/d IJssel gewerkt en in die 16 jaar heeft zij zich middels meerdere één- of meerdaagse nascholingen bekwaamd in Knie- en Enkelproblematiek, Nek-Schouder klachten en Medical Taping technieken. In juli 2019 heeft zij de opleiding Dryneedling te Utrecht afgerond. Yvonne is vanaf juni 2019 bij ons gestart. Zij werkt graag samen met de patiënt aan een zo goed en snel mogelijk herstel, waarbij zij gebruik kan maken van verschillende behandeltechnieken en ook de psychosociale aspecten belangrijk vindt