Krantenartikel 10 januari 2013

NIEUW! Echodiagnostiek in de fysiotherapiepraktijk

Naast het gebruik van echografie in de verloskunde, rheumatologie of cardiologie is de echografie ook toenemend populair bij de fysiotherapeut.

Echografie is een mogelijkheid om aanvullende onderzoek te doen. Het is snel, eenvoudig uit te voeren en niet schadelijk. Het is een manier om aanvullende informatie te krijgen die de fysiotherapeut helpt met het stellen van de juiste diagnose en behandelplan. Daarnaast kan de echo ook ingezet worden om het herstel van structuren te volgen.

Voorbeelden van indicaties waarbij de fysiotherapeut de echo o.a. gebruikt zijn spierscheuren, ontstekingen van spieren, pezen en slijmbeurzen, kalkafzettingen in pezen, scheurtjes in banden en kapsels en zwellingen. Vanaf januari 2013 wordt echo onderzoek gebruikt bij Fysiotherapie de Jong/Jaape.

Ingrid Jaape is in 2012 opgeleid om diagnostisch onderzoek met de echo te doen. Bij patiënten met bovenstaande indicaties wordt, indien gewenst, het echo-onderzoek geïmplementeerd in het onderzoek dat uitgevoerd wordt bij de patiënten. Voor het maken van een echo wordt een consult fysiotherapie gerekend. Dit wordt door de zorgverzekeraar vergoed indien u aanvullend bent verzekerd. Er is geen verwijzing nodig voor het maken van afspraken bij de fysiotherapeut.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.fysiotherapiemoordrecht.nl

Krantenartikel 29 oktober 2012

Claire Hoogma (Fysiotherapie de Jong/Jaape) behaalt diploma master Kinderfysiotherapie

Vorig weekend heeft Claire Hoogma officieel haar diploma Master Kinderfysiotherapie in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen 3 jaar heeft zij onder begeleiding van kinderfysiotherapeute  Gerdien de Jong kinderen behandeld  bij Fysiotherapie de Jong/Jaape waar zij sinds 2008 al werkzaam is als algemeen fysiotherapeute.

Voor het verkrijgen van haar diploma heeft zij onder andere onderzoek gedaan naar  plagiocephalie (voorkeurshouding) bij zuigelingen,   de inzet van een screeningsvragenlijst om de motoriek te beoordelen bij kinderen tussen de 5 – 12 jaar,  observatielijst om de motoriek te beoordelen bij peuters en naar   kinderfysiotherapie bij kinderen met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Kinderfysiotherapie is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en wordt in Moordrecht gegeven door Claire Hoogma en Gerdien de Jong.  Beide werkzaam bij Praktijk voor Fysiotherapie de Jong/Jaape.

De eerste 18 behandelingen worden betaald door de zorgverzekeraar uit het basispakket. Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk.